Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Να δούμε ποιός θα γλιτώσει από το Άσυλο

Σήμερα γύρω στις 18.00 έφτασα στο χώρο του Πανεπιστημίου με σκοπό να παρακολουθήσω το μάθημα της Συμβουλευτικής Παιδαγωγικής. Φθάνοντας αντίκρυσα μετ' εκπλήξεως το στήσιμο ενός ογκώδους ηχητικού εξοπλισμού ο οποίος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αφισών, τοποθετήθηκε για να υποστηρίξει το προεκλογικό πάρτι της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ. Να ξεκαθαρίσω οτι ως φοιτήτρια δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις διοργανώσεις πάρτι στον προαύλιο χώρο ή και στα ενδότερα του Πανεπιστημίου.

Ποιό είναι το πρόβλημα όμως;
Στην συνέλευση που συγκλήθηκε λίγες εβδομάδες πριν με θέμα κάποια γενική ενημέρωση από τον Συνήγορο του φοιτητή, τα μέλη της ίδιας παράταξης διερρήγνυαν τα ιμάτια τους επειδή η διοίκηση παρέδωσε τα κλειδιά της σχολής στα μέλη ΔΕΠ έπειτα από την κατάργηση προσωπικού ασφαλείας. Οι ίδιοι εκείνοι ζητούσαν την παράδοση κλειδιών και στους προέδρους των φοιτητικών συλλόγων, πράγμα που θα εξασφάλιζε τη διασφάλιση του Ασύλου. Σήμερα η ίδια παράταξη κρέμασε αφίσες με την ένδειξη "ΠΑΡΤΙ ΠΑΣΠ ΣΤΙΣ 22.30 ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΕΙ, ΕΙΣΟΔΟΣ 4ευρω ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΜΠΥΡΑ". Έτσι, κατανόησα πλέον προς τι ο ντόρος για τα κλειδιά. Πείτε μου όμως, αμα μου καπνίσει να πάω να αράξω στο Πανεπιστήμιο όπου σπουδάζω, θα πρέπει να πληρώσω κάποια παράταξη για την ΕΙΣΟΔΟ και όχι για την ΑΓΟΡΑ ΜΠΥΡΑΣ (σύμφωνα πάντα με τη διατύπωση της αφίσας την οποία εμπιστεύομαι εφόσον συντάχθηκε από ανθρώπους που ανήκουν στον ΠΕ02);;; Έτσι διαφυλάσσετε το Άσυλο; Ντροπή....

Ήρθα λοιπόν για το μάθημα, το οποίο δεν κατάφερα να παρακολουθήσω εξαιτίας κάποιων αδιανόητων sound checks εν ώρα λειτουργίας του ΑΕΙ και διεξαγωγής μαθημάτων. Φεύγοντας δε, το μάτι μου το τρισκατάρατο έπεσε πάνω σ'ενα γιγάντιο πανό της ιδίας παράταξης, η οποία εχθές φωνασκούσε ενάντια του ΚΚΕ για την ανάρτηση πανό στην Ακρόπολη. Για όσους δεν γνωρίζουν, το ΑΕΙ στεγάζεται στο κτίριο του Παλαίου Στρατοπέδου Καλαμάτας το οποίο έχει αναγνωριστεί επισήμως ως ιστορικο κτίριο.

Τα δύο μέτρα και δυό σταθμά τα έχουμε βιώσει στις συνειδήσεις μας απ΄όλες τις παρατάξεις. Αλλά όχι και τόσο απροκάλυπτη κοροιδία ρε παιδιά.....
Θα μου πείτε τώρα: "Προεκλογικά βρήκες;" ..Ε αφού προεκλογικά τα κάνετε! Παρακαλείστε πάντως να μην κατουρήσετε και φέτος τα ψάρια.

Θα χαρώ να λάβω απάντηση.

7 σχόλια:

  1. Me megalh m ekplh3h plhroforh8hka extes apo sunadelfous gia thn anarthsh auths ths topo8ethshs apo thn diaxeiristria tou Blog kai monadikh grafousa.
    Thewrw loipon atopo to oti sxetizetai to aithma twn sullogwn na dia8etoun kleidia me thn diorganwsh enos proeklogikou party.Oi foithtes dn sterountai dikaiwmatwn prosvashs sto asulo se sxesh me tous ka8hghtes kai tous dioikhtikous upallhlous(oi opoioi dia8etoun kleidia)
    Efoson yparxei provlhma fula3hs zhthsame na dia8etoun k oi ekproswpoi twn foithtwn kleidia ths e3wportas wste na mhn xreiastei na draskelizoun ta kagkela me kinduno na travmatistoun.Etsi k alliws h dioikhsh eixe 3eka8arisei pws an kapoia parata3h 8elhsei na pragmatopoihsei opoiasdhpote fushs ekdhlwsh 8a ths paraxwrouse ta kleidia ths e3wportas.
    To asulo paramenei asulo kai otan pragmatopoieitai kapoia ekdhlwsh entos autou.Opoios loipon h8ele extes na mpei kai na "ara3ei" sto panepisthmio mporouse na to kanei xwris kanena antitimo.Ean k mono h8ele na piei aperioristh mpyra 8a eprepe na katavalei 4 eurw kai na lavei sxetiko kouponi.To na paizoume me th diatupwsh ths afisas mono k mono gia na vroume 8emataki gia to blog to 8ewrw entelws paidariwdes.
    Oso gia ta pano pou topo8etountai ka8e xrono mono proeklogika kai ta opoia katevainoun meta to peras twn eklogwn den meiwnoun se kamia periptwsh thn opoia "istorikothta" tou ktiriou alla oute to katastrefoun.
    Kai epeidh fovamai pws 8a anarwth8eite gia ta koutakia mpuras ta opoia katanalw8hkan extes na sas enhmerwsw oti mazeuthkan kai petaxthkan ola sthn anakuklwsh apo tous diorganwtes tou Party.Apo tous idious dhladh an8rwpous pou prin apo 1 mhna skoupizan ton proaulio xwro ths sxolhs afou dn yphrxan ka8aristries,kati pou ap oti eida dn sas apasxolhse.
    Epeidh loipon exw ma8ei 4 xronia twra pws o sundikalismos ginetai entos twn ai8ouswn ths Genikhs Suneleushs 8a h8ela na s pw pws mesa apo Blog kai site mono kritikh,apopseis k kamia fora paraplhroforhsh mporoun na diatupw8oun.

    Aggelikh Zervoudakh,melos P.A.S.P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή συνάδελφε,
    Σε πρώτο επίπεδο, κάτι που πιθανώς δεν γνωρίζεις είναι ότι το μπλογκ διατηρείται από τέσσερα άτομα τα οποία και συντάσσουν ενεργά.
    Σε δεύτερο πλάνο, καθόσον δεν εξασφαλίζω τα προς το ζην μέσω της σύνταξης σε αυτό δα το μπλογκ, δεν νομίζω ότι καταφεύγω σε παραπληροφόρηση ( θα μπορούσες ακόμη να μας στείλεις ένα μήνυμα ή ένα δικό σου άρθρο, όταν κρίνεις πως κάπου σφάλλουμε)ή σε οποιοδήποτε μέσο αθέμιτης αρθρογραφίας για να τραβήξω την προσοχή ή να ανεβάσω τις πωλήσεις.
    Ίσως βέβαια η κριτική μας να μην ήταν ως τώρα ενοχλητική, αφού ποτέ δεν στράφηκε ενάντια στη δική σας παράταξη (δεν είχε δώσει μάλιστα κανένα δικαίωμα αρνητικής κριτικής το εν λόγω σχήμα & σε κάθε επιτυχία του ήμασταν εκεί & γράψαμε γι'αυτήν).
    Όσο για τις γενικές συνελεύσεις τις οποίες επικαλείσαι, πραγματικά μου γεννάται η έκπληξη καθώς εσύ ήσουν που μου έδωσες τον λόγο στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Πέμπτης. Ως εκ τούτου, όχι μόνο δίνουμε το παρόν, αλλά και με τον ενεργητικότερο δυνατό τρόπο.
    Στόχος του μπλογκ, κάτι που ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό είναι η βαθεία ενημέρωση σε όσα αφορούν τη σχολή & τον κλάδο. Επαινούμε & ψέγουμε αντιστοίχως. Κάθε αντίρρηση δεκτή. Δεν διαπληκτιζόμαστε, αντίθετα, συνδιαλεγόμαστε.
    Στο θέμα του Ασύλου, αισθάνομαι πως άλλα λέω & άλλα κατατίθενται ως απάντηση. Κατά την άποψη μου, το Άσυλο χρησιμοποιήθηκε ως ένα βαθμό σαν προπέτασμα.
    Αν η "ΕΙΣΟΔΟΣ 4 ΕΥΡΩ" είναι προιόν προσωπικής μου σύγχυσης, σας καλώ να δείχνετε μεγαλύτερη σαφήνεια στις ανακοινώσεις σας & οχι να μας ψέγετε για κακεντρέχεια, όπως αντιλαμβάνομαι. Μην ξεχνάτε πως όταν οι λέξεις αφορούν σε πράγματα εξεχούσης σημασίας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί (όλοι μας!)
    Για τα σκουπίδια ούτε υπονόησα, ούτε το σκοπεύω, μιας και γνωρίζω καλά πως ο χώρος καθαρίζεται από την ίδια την παράταξη την επομένη μέρα. Μην αμύνεστε λοιπόν για πράγματα που δεν σας καταλογίστηκαν. Είμαστε συχνά τραχείς στο λόγο, μα όσο μπορούμε δικαιότεροι.


    Όλα τα μέλη ευχαριστούμε για την παρέμβαση, ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο & σε άλλες περιπτώσεις τυχούσας "παραπληροφόρησης" που συχνά αφορά άλλους.

    Βίλλυ Μπελογιάννη,
    μία από τους συντάκτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σε παρακαλούσα όμως για ένα σχόλιο περί sound check εν ώρα μαθημάτων (συγκεκριμένα 6.30, ημέρα Παρασκευή).

    Να είσαι καλά.
    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαλαρώστε ρε παιδιά....χαλαρώστε...ναι σε εσάς μιλάω...σε εσάς τους κόκκινους, τους τιρκουάζ, τους πράσσινους...

    απ'ότι καταλαβαίνω...δεν διαβαζετε συχνά το blog μας...αλλιώς δε θα μας κατηγορούσατε περί παραπληροφόρησης...

    για ρίξτε μια γενική ματιά...στα θέματα που αναρτούμε..

    βλέπετε κάποιο θέμα που να έχει απόχρωση μπλε, κόκκινη ή πράσσινη?

    μήπως πήρε το μάτι σας- εκεί στα θέματα- καποιο ψηφοδέλτιο με τα ονόματα μας, γραμμένα κάτω απο κάποιο νεο παραταξιακο όνομα με bolder?

    οχι συναδελφοι μην οριεστε...δε κατεβαινουμε στις εκλογές...οπότε δεν έχουμε κάποιο κίνητρο να παραπληροφορήσουμε...
    και πιστεψτε με... δεν ειχαμε καμια ορεξη εμεις ,η δημιουργικη ομαδα των φοιτητων, να αφιερώσουμε καποιο αρθρο για να μειωσουμε καποιον η να επεναισουμε καποιον αλλον...αυτο το κανουμε live...face to face...ως φοιτητες που σας βλεπουμε απο κατω...

    επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι σκοπός μας δεν είναι να αφυπνισουμε η να καθοδηγήσουμε μεσω της παραπληροφορησης...και να θέλαμε δεν εχουμε τον ταλεντο για κατι τετοιο...σεβόμαστε τον εκάστοτε αναγνώστη και τα σχόλια και οι απόψεις του καθενός από αυτούς είναι δεκτα...όπως και καποια πρωτοβουλια του για την αναρτηση αρθρου περι φιλολογικων και αλλών θεματων που αφορουν τη σχολη και τον πολιτισμο γενικότερα

    ομως απ'ότι βλεπω σχόλια γίνονται...εν όψει εκλογων...και μάλιστα σχόλια με ένα ύφος που με παραπέμπει στο ύφος που έχουν όλες οι παραταξιακες απόψεις στη διαρκεια των διαφορων εκλογοαπολογιστικων..

    ισως η συναδελφος κι εγω καθως πηγαίναμε στο μάθημα στη σχολή....να παραπλανηθηκαμε απο λαθος διατυπωση.. η να έχουμε μπουχτισει τοσο πολύ απο την αφισσα εκει μεσα και να διαβαζουμε λαθος...

    σας παρακαλω όμως...θαρρω πως τη γνώμη μας μπορουμε να τη λεμε αβίαστα...κι εσεις να μας απαντατε θετικα η αρνητικα...και θα σταθω στο αρνητικα... να μας απαντατε συναδελφοι.. να μας απαντατε...όχι όμως χωρις να ελεγξετε πρωτα το στοχο του blog...και μεσω του αποτελεσματικου διαλογου...εαν είναι πλεον εφικτο..

    και ξαναλεω΄... δημιουργηθηκαμε με στόχο την ανάδειξη φιλολογικών και άλλων θεμάτων πολιτιστικης φύσεως...καθώς επίσης και για την ενθάρρυνση οποιασδήποτε έλευθερης πνευματικής η καλλιτεχνικής πρωτοβουλιας και δημιουργίας..

    η τακτική του προσηλυτισμού, της παραπληροφόρησης και του φανατισμού δε μας κέρδισε ακόμα..και εύχομαι να είναι το μόνο που δε θα μας κερδισει στη διαρκεια των χρονων..

    ευχαριστούμε που μας απαντησατε...για να καταλαβουμε σε ποιους δεν έχει γίνει αντιληπτο γιατι υπάρχουμε και τι στόχο έχουμε..

    ευχομαι να έγινε η τουλαχιστον να γίνει στο μέλλον...και γι αυτο σας προτείνω, εαν έχετε χρόνο, να περιηγηθείτε στα διάφορα θέματά μας...

    Γεωργία Αλιφέρη, μία απο τις συντάκτριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν ένα απόγευμα μαζευτήκαμε και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτόν τον ιστότοπο , θέσαμε ως στόχο την ενημέρωση των φοιτητών για ζητήματα που αφορούν την ακαδημαϊκή κοινότητα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το μπλογκ είναι ανοικτό σε όλους , με σεβασμό στις εκάστοτε απόψεις.

    Όμως θλίβομαι καθώς διαβάζω ότι αφήνονται υπόνοιες για παραπληροφόρηση και αναρωτιέμαι αν είναι παραπληροφόρηση οι επίσημες ανακοινώσεις της σχολής ή θέματα φιλολογικού ενδιαφέροντος που έχουν παρθεί από έγκυρες ιστοσελίδες.Όσον αφορά τις τοποθετήσεις θέλω να πιστεύω πως η μεγαλύτερη ελευθερία του ανθρώπου είναι η ελευθερία του λόγου του.

    Δεν ανήκουμε σε καμία κομματική παράταξη που έχει για βιτρίνα της τους φοιτητές (και αναλαμβάνω την ευθύνη αυτής της διατύπωσης)- άλλωστε αυτό μπορείτε να το ελέγξετε ανά πάσα ώρα και στιγμή- και ούτε πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

    Είμαστε εδώ ως μια κοινότητα που εργάζεται για την πρόοδο της σχολής μας.Σας παρακαλώ όμως: μη δηλητηριάζετε αυτή την προσπάθεια παρασυρόμενοι από τα όποια αισθήματά σας.Αυτές οι τακτικές μόνο βελτίωση δεν φέρνουν...

    Έχοντας πλήρη επίγνωση των γραφόμενων μου,

    Λένα Περρέα, μία από τις συντάκτριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. dustuxws exei xreiastei kai palaiotera na epemvw me mhnuma m se mia anakoinwsh apo to group sto fb "filologia kalamatas" to opoio edine lathos plhrofories(fantazomai to 8umasai Villy)
    Epipleon kalo 8a htan ka8e ti kainourgio sth sxolh mas na mhn to antimetwpizoume san miasma.Se ola ta panepisthmia ths xwras diorganwnontai ka8e xrono polla party kai oxi mono proeklogika.Ki auto gt to asulo epitrepei thn eleu8erh diakinhsh idewn kai tropwn ekfrashs.
    To na milas gia ntroph,gia mh diafula3h tou asulou ka8ws k gia koroidia-enw malista tipote apo auta dn isxuei-profanws 8ewrw oti aptontai tou sundikalismou me ton tropo ton opoio ta ekfrazeis sto keimeno s,kati pou opws s eipa dn mporei na lavei xwra se Blog.
    Fusika k s edwsa to logo gt gnwrizw polu kala pws ka8enas prepei na pairnei to logo sth Genikh Suneleush.
    Sugxairw thn prospa8eia sas otan auth dn exei psigmata sundikalismou.
    k epeidh milhsate gia safhneia akriveia kai oxi paraplhroforhsh na sas enhmerwsw pws h Kuria Xanthaki exei papsei na einai edw kai arketo kairo Dieu8untria tou Institoutou sto Mustra kai th 8esh ayth katexei h kuria Saranth. kalo 8a htan na mhn dhmosieuete soridon xwris kanena elegxo eggrafa kai anakoinwseis pou peftoun sta xeria sas ka8ws mporei na sas ek8esoun emmesa.
    Oso gia to oti hsastan dipla mas stis opoies epituxies mas afhste me na exw tis amfivolies m,ka8ws sto ar8ro sas gia thn e8elontikh aimodosia sugxarhkate mono osous summeteixan kai dn kanate kamia nu3h gia autous pou eixan thn euais8hsia na to organwsoun.
    Na eiste kala.
    Aggelikh Zervoudakh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή συνάδελφε,
    Κατ'αρχάς, αναφέρεσαι υποθέτω σε ένα μήνυμα που αφορούσε στην παράθεση εγγράφων παρμένων από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία αναφέρονταν στην κρατική αναγνώριση των τμημάτων μας & στην πορεία τους προς την επαγγελματική κατοχύρωση. Ρωτούσα υποσημειωτικά αν τελικά χαράζεται ο δρόμος προς την αναγνώριση & έχουμε μπερδευτεί. Ανταποκρίθηκες στο μήνυμα μου,λοιπόν, όχι επειδή έσφαλλα, αλλά επειδή ρώτησα, δίνοντας κάποιες απαντήσεις. Δύο μέρες έπειτα η κα.Ξανθάκη κυκλοφόρησε τα ίδια έγγραφα παντού, τα οποία συνδικαλιστές (πράγμα που επιβεβαιώνω η ίδια) χαρακτήρισαν "πλαστά" πολλακίς αν και προέρχονταν από την υπουργική ιστοσελίδα. Σ'αυτό αναφέρεσαι ως "παραπληροφόρηση";

    Όσο για την αιμοδοσία, δεν αναφερθήκαμε στην διοργανώτρια παράταξη, διότι δεν ενημερωθήκαμε για το ποιά ήταν αυτή. Φαίνεται πως έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς ο διοργανωτής παρά η ίδια η πράξη. Παρά ταύτα, θα μπορούσατε να μας στείλετε ένα σχόλιο & θα το διορθώναμε, το ξέρετε. Έρχεστε όμως, φίλη μου, αναδρομικά και μας ψέγετε... Δεκτόν.

    Από την άλλη μεριά, κανένας συνδικαλισμός δεν ασκείται εδώ. Επίτρεψε μας, όμως, να διατυπώνουμε πολιτικές κρίσεις (η τοποθέτηση για τους νεκρούς της Σταδίου ήταν συνδικαλισμός;). Πέρυσι γράψαμε άρθρα προτρέποντας τους φοιτητές να μην απέχουν από τις κάλπες ακόμη & αν σκόπευαν να δώσουν την λευκή ψήφο διαμαρτυρίας. Αναφερθήκαμε στην δεκτικότητα των εκπροσώπων της ΠΑΣΠ Φιλολογίας, όποτε το κρίναμε σωστό. Υπογραμμίσαμε την συμμετοχή μόνο της ΠΑΣΠ ως παράταξης στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο. Τότε όμως δεν παρουσιάζαμε "ψήγματα συνδικαλισμού", αλλά ενημέρωσης. Κάτι άλλαξε όμως..

    Όλοι αλλάζουμε εν όψει εκλογών, θεριεύει η οργή ημών και η δική σας άμυνα. Ίσως. Επιθυμία μας συνάδελφε είναι η συνεργασία για την ενημέρωση & όχι ο πόλεμος. Γι'αυτό, αγαπητή αιρετή εκπρόσωπε, μην αμύνεστε και μην ταράζεστε. Δεν είμαστε εδώ για να σας διαβάλλουμε. Πράττουμε τα όσα μας επιτρέπει η δημοκρατία. Αν διαφωνείτε σταθείτε υπέρμαχος κάποιας πολιτειακής αλλαγής. Έχετε το δικαίωμα. Μην αμύνεστε. Εκτίθεστε.

    Hasta siempre
    Βίλλυ Μπελογιάννη, πάντα μία από τους συντάκτες των οποίων την ύπαρξη διαψεύσατε, δεν σας το καταλογίζω όμως. Έχετε το δικαίωμα στο λάθος, όπως όλοι μας.

    Υ.Γ. Παρακαλώ όμως, τα greeklish δεν αρμόζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή