Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αισιόδοξη η έκβαση της σημερινής συνέλευσης

Ολοκληρώθηκε εύρυθμα η σημερινή συνέλευση που είχε οριστεί για τις 12.00 στην αίθουσα Σταματάκου με θέμα: Μαθήματα Επιλογής.
Η συμμετοχή των φοιτητών δεν ήταν μεγάλη, αλλά υπήρξε αυξημένη σε σχέση με τις τελευταίες συγκεντρώσεις. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηαν τα εξής:
 --Μαθήματα Επιλογής: Οι φοιτητές ζήτησαν δια ψήφου να υπάρξει ενημέρωση από τους ειδήμονες-καθηγητές ώστε να μπορέσουν να επιλέξουν όσο το δυνατόν ορθότερα και πιο ταιριαστά. Ενημερωθήκαμε πως από εδώ και στο εξής η δηλώσεις μαθημάτων επιλογής του Μαϊου είναι δεσμευτικές και τα επιλεγόμενα μαθήματα δεν είναι δυνατόν να αλλαχθούν σε προσεχείς επανεξετάσεις. Έγινε πρόταση να μειωθούν τα μαθήματα επιλογής, ώστε να περιοριστεί η άσκοπη σπατάλη χρημάτων για την διεξαγωγή μαθημάτων που ενώ επιλέγονται τον Μάιο, αγνοούνται στις μετέπειτα δηλώσεις του Οκτωβρίου.

--Αναβαθμολόγηση: Κατά το τελευταίο έτος οι φοιτητές μπορούν να επαναξεταστούν σε 4 μαθήματα με σκοπό να βελτιώσουν τον βαθμό τους. Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνουν εντελώς τον πρώτο βαθμό και σε κάθε περίπτωση ισχυεί ο δεύτερος. Αν μάλιστα κάποιος επανεξεταστεί σ' ένα μάθημα που είχε περάσει με 5 και αυτήν τη φορά κοπεί, θα χρειαστεί να ξαναδώσει το μάθημα καθώς θα ισχύει ο δεύτερος βαθμός.

--Κατευθύνσεις: Οι φοιτητές ζήτησαν να κατατεθεί εγγράφως στη Διοικούσα το αίτημα του Φοιτητικού Συλλόγου να αναγράφονται οι κατευθύνσεις στο πτυχίο, θεσμοθετημένες ούσες, όπως ισχύει σε όλες τις αντίστοιχες σχολές Φιλολογίας. Παράλληλα ζητήθηκε ενημέρωση περί κατευθύνσεων από καθηγητές.

--Πρακτική άσκηση: Ερωτήσεις περί πρακτικής άσκησης τέθηκαν κατά τη συνέλευση. Δυστυχώς το τοπίο παρέμεινε θολό, αφού τα μέλη του Δ.Σ. υποστήριξαν πως δεν έχουν επαρκή ενημέρωση για το θέμα αυτό, ενώ δεσμεύτηκαν να μας απαντήσουν με σαφήνεια σε προσεχή συνέλευση ή μέσω ανακοίνωσης.

--Πτυχιακές Εργασίες: Ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με τους καθηγητές που αναλαμβάνουν την εποπτεία των φοιτητών κατά την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας τους. Επισημάνθηκε η έλλειψη οργανωμένης και πλήρως εξοπλισμένης βιβλιοθήκης που δημιουργεί εμπόδια στη μελέτη για την Πτυχιακή. Οι φοιτητές εξέφρασαν την επιθυμία να καθιερωθεί ως προαιρετική η εκπόνηση πτυχιακής διατριβής, την οποία οι ίδιοι θα μπορούν να παρακάμψουν παίρνοντας κάποια παραπάνω μαθήματα (περίπου 7). Σχετική αίτηση θα κατατεθεί εγγράφως στη Διοικούσα.

--Μικρή αναφορά σε μέρος του επικείμενου Νομοσχεδίου για την Παιδεία, όπως αυτό έχει δημοσιευτεί, έγινε από τους φοιτητές. 'Ολα τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας δεσμεύτηκαν να μελετήσουν το πολυνομοσχέδιο όταν αυτό δημοσιευτεί τις προσεχείς ημέρες, ώστε να επανέλθουμε σε επόμενη συνέλευση με σαφή τοποθέτηση περί των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με τους εκπροσώπους φοιτητών του τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου