Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Τips για μεγαλύτερη απόδοση κατά την εξεταστική περίοδο


**Ρυθμίστε το βιολογικό σας ρολόι. Αρχίστε να κοιμάστε λίγο πιο νωρίς και να ξυπνάτε πιο νωρίς ήδη λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πολύ διάβασμα. Με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμάσετε τις αντοχές σας αποτελεσματικότερα.

**Ξεκινήστε να διαβάζετε μια-δυο εβδομάδες πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου για περίπου 2-3 ώρες την ημέρα. Θα έχετε διπλό κέρδος, αφενός την προετοιμασία του σώματος και του μυαλού σας στο επακόλουθο βαρύ καθημερινό πρόγραμμα, αφετέρου την εμπέδωση μέρους της ύλης των μαθημάτων.

**Μην πίνετε τόσο καφέ. Ρίχνει την πίεση και δημιουργεί εκνευρισμό. Προτιμήστε τον καφέ φίλτρου που είναι πιο ελαφρύς ή ακόμη καλύτερα δοκιμάστε τις διάφορες γεύσεις τσαγιού που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Το τσάι θα σας εξασφαλίσει την απαραίτητη ποσότητα καφεϊνής, ώστε να συγκεντρώνεστε ευκολότερα, και θα σας γλιτώσει από την αφυδάτωση.

**Σταματήστε την διαίτα. Το διάβασμα μπορεί να μην είναι το ίδιο με το σκάψιμο στα χωράφια, αλλά είναι εξίσου κουραστικό όταν καλύπτει πολλές ώρες της ημέρας. Δοκιμάστε να τρώτε μικρά συχνά γεύματα, ώστε να μην νυστάζετε και να μην πεινάτε. Χρειάζεστε τις θερμίδες. Αφήστε τις δίαιτες για την μετά την εξεταστική περίοδο.

**Μην αποστηθίζετε. Θα χάσετε χρόνο, θα εμπεδώσετε μικρότερο μέρος της ύλης και θα σας κόψουν αν το καταλάβουν. Απλώς προσπαθείστε να καταλάβετε τι ζητάει το μάθημα.

**Μην τρελαίνεστε! Θα είναι ιδανικά αν περάσετε το μάθημα που σας καίει! Αν πάλι δεν τα καταφέρετε, υγεία να έχουμε να ξαναδίνουμε. Προσπαθείστε να εντοπίσετε τα προηγούμενα λάθη σας και όλα θα πάνε καλά. Μην εύχεστε να ήταν πιο εύκολα, γίνετε καλύτεροι.

**Εξακριβώστε τον σκοπό του μαθήματος. Μελετήστε την περιγραφή του μαθήματος στον Οδηγό Σπουδών. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι θέλει ο διδάσκοντας να γνωρίζετε. Είναι ένας καλός τρόπος να βρίσκετε τα "ΣΟΣ".

**Μην κλείνεστε στο σπίτι! Δοκιμάστε να βγείτε για ένα ποτό ή έστω για μια μικρή βόλτα με τα πόδια το βραδάκι,αφού κλείσετε τα βιβλία.


Καλή επιτυχία συνάδελφοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου