Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο άλλος Πίνακας & η άλλη Άποψη.

Κάτι μου λέει ότι το μόνο κύρος που ξέρετε είναι ο Κύρος Γρανάζης. 

Ε εσύ! Ψιτ! Ναι, εσύ! Εσύ εκεί που μου ανέβηκες στα έδρανα και την είδες Che Guevara, ο ψηλός! Κι εσύ! Εσύ από κάτω που άλλοτε βρίζεις κι άλλοτε χειροκροτάς,εσύ ο κοντός. Ή εσύ που δεν πατάς στη συνέλευση γιατί έχεις ξενερώσει από τα χρώματα, εσύ ο αδιάφορος, πάντοτε με ένα αξιόλογο άλλοθι, πάντα με κάποια υποχρέωση που σου επιβάλλει την αποχή, πάντοτε κακομοίρης και έρμαιο, εσυ!

 Ψηλέ σε άκουσα να ουρλιάζεις για το κύρος του πτυχίου μας όλο αγωνία και στόμφο και παράπονο. Ήθελα να 'ξερα, αν είχες περάσει στο Αριστοτέλειο που έχει και κάποιο κύρος, θα δεχόσουν χωρίς ενστάσεις να ανταλλάξεις την Πτυχιακή σου με έναν τόνο πτυχιακών μαθημάτων; Θα μελετούσες αβίαστα για την σιγουριά του κύρους του ωχρού σου χαρτιού; Θα παρήγαγες εργασίες και μελέτες ή θα παρακολουθούσες έξτρα σεμινάρια παιδαγωγικής; Μάλλον θα ήταν απασχολημένα τα χέρια σου με το καλαμάκι του φραπέ. Ψηλέ, είσαι διατεθειμένος να φτιάξεις εσύ το κύρος του πτυχίου σου ή μήπως νομίζεις ότι αν η Σχολή προσφέρει 68 μαθήματα που τα πέρασες με 5 σε 16 χρόνια θα είσαι άξιος εσύ να κουβαλάς επ' ώμου το διαολεμένο το κύρος που διεκδικείς; Αχ, ψηλέ, δεν είσαι παρά σαν εκείνους τους τύπους που φορούν κασκετάκι και μεγάλα γυαλιά και περπατούν πεπεισμένοι ότι είναι γνήσιοι διανοούμενοι. Ο λαός το είπε ήδη από καιρό: "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους". Τί είναι νομίζεις το κύρος; Αναγνωρισμένη δημοσίως είναι η Σχολή. Ο λόγος μας, η ακαδημαϊκή μας προσωπικότητα, τα δείγματα του κόπου και οι γνώσεις μας, αυτά είναι που φτιάχνουν το κύρος του πτυχίου σου, που και αυτό είναι σ' έναν βαθμό προσωπικό.

 Κι εσύ κοντέ γιατί χειροκροτάς; ¨Εχεις μάθει να προσφέρεις πάντα ένα μπισκότο για τον Κέρβερο. Δεν θέλω να σε πείσω. Χειροκροτάς και νομίζεις ότι είσαι σπουδαίος διότι έχεις πολιτική άποψη για τα πράγματα, όμως δεν σκέφτεσαι, απλά διαλέγεις κουρτίνα και μάλιστα συχνά σου τυχαίνει ο Ζόνγκ. Τί τα θες τα πολλά μαθήματα; Ξέχασες ότι έκανες εργασίες από την wikipedia ; Ξέχασες ότι νόμιζες πως αν παρακολουθείς όλα τα μαθήματα ανελλιπώς θα σου δώσουν το απουσιολόγιο; Πού πας; Γιατί χειροκροτάς ;

 Κι άραγε, αδιάφορε, εσύ γιατί χαχανίζεις ψιθυρίζοντας ότι "τους την είπα"; Εσύ δεν διάλεξες καν κουρτίνα. Αδιάφορε, η βιβλιοθήκη κλείνει στις 17.00, γιατί δεν προτείνεις να δουλέψουμε κι εμείς εθελοντικά; Μπορεί να δεις και τη φάτσα σου τον τοπικό Τύπο κάτω από έναν κατάμαυρο τίτλο "ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΗ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ", αντέ τί περιμένεις;! Αλλά, θα μου πεις, δεν έχεις χρόνο. Θα το ήθελες....αλλά εχεις και ραντεβού με τη κομμώτρια. Οι άλλοι όμως γιατί δεν πηγαίνουν; Εκείνοι οι βρωμιάρηδες οι συνδικαλιστές "που μας θυμούνται μόνο στις εκλογές";; Εσύ, που σε νοιάζει μόνο η δουλειά σου, τα μαθήματά σου και το ακαδημαϊκό μέλλον που δεν έχεις όσο κοιτάς τους λογότυπους και αδιαφορείς για την ηθογράφηση της Πηνελόπης, για την απότομη ενηλικίωση του Τηλέμαχου και για τον τελικό τρόπο θανάτου του Οδυσσέα (που πάω στοίχημα πως τον αγνοείς μιας και η Τηλεγόνεια είναι εκτός ύλης).

 Κόκκινα, πράσινα, μπλε κι εμπριμέ. Το κάνετε τσαντίρι και θέλετε και κύρος...αμ δε...Θέλει νου που να ιδρώνει η υψηλή διανόηση.

Καλημέρα.
 The Stealer.

(Αναμένω το κράξιμο. Μην άγχεστε, έχω αναπτύξει αντισώματα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου