Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Απεργιακός πυρετός

Σε 24άωρη απεργία προχωρά την Πέμπτη (22/04), η ΑΔΕΔΥ, . Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, που από την Τετάρτη (21/04), πραγματοποιεί 48άωρη απεργία.



Την Πέμπτη απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές, υπάλληλοι υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία. Κλειστά τα θέατρα, ενώ απεργούν οι δικαστικοί και οι αρχαιολόγοι. Πάντως κανονικά θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς, με εξαίρεση τα προβλήματα που θα προκληθούν από τις συγκεντρώσεις, με το κλείσιμο δρόμων . Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 12:00 στο Σύνταγμα.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, καθώς από την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προχωρήσει σε 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στα μειωμένα κατά 20 έως 30%, όπως υποστηρίζουν, κονδύλια για τις εφημερίες.
Προβλήματα αναμένονται και στην ακτοπλοΐα, καθώς οι ναυτεργάτες συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Από τα ξημερώματα της Τετάρτης δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο για Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό, καθώς οι ναυτεργάτες είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου