Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Θερμότατη παράκληση προς τους υπαλλήλους της γραμματείας...

...να είναι στο πόστο τους κατά τις ώρες και ημέρες υποδοχής φοιτητών. Δεν φθάνει που οι φοιτητές γινόμαστε δεκτοί μόνο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη μεταξύ 11.00 και 14.00, χρειάζεται και να περιμένουμε επιεικώς μισή ώρα κάνοντας προσευχές και τάματα προκειμένου να εμφανιστεί κάποιος στην αίθουσα υποδοχής φοιτητών.
Κάτι τέτοιο μου συνέβη για πολλοστή φορά την περασμένη Δευτέρα.Όταν μάλιστα διαμαρτυρήθηκα για την 30λεπτη αναμονή μου, έλαβα ως απάντηση την εξής ερώτηση που αισιοδοξώντας ήλπιζα να είναι ρητορική: "Αφού είδες οτι δεν έρχεται κανείς έξω, γιατί δεν έμπαινες στα υπόλοιπα γραφεία να αναζητήσεις κάποιον υπάλληλο; Μπορεί οι κοπέλες να εξέδιδαν κάποια πιστοποιητικά στις μέσα αίθουσες". Αν εκδίδουν όλα τα πιστοποιητικά κατά τις ώρες υποδοχής φοιτητών που είναι ελάχιστες, τότε τις άλλες ώρες τί κάνουν και γιατί πρέπει να περιμένω από Πέμπτη μέχρι Δευτέρα για μια βεβαίωση, εφόσον πιστοποιητικά εκδίδονται ανά πάσα στιγμή; Η έλλειψη προσωπικού είναι ένα πρόβλημα για το οποίο άπαντες δείχνουμε κατανόηση, όμως στο τέλος προβλέπω να καταλήγει η γραμματεία υπηρεσία "self-service".. Άκου εκεί "γιατί δεν έψαχνες για αρμόδια υπάλληλο στα μέσα γραφεία;".......

3 σχόλια:

  1. Θερμότατη παράκληση προς τους φοιτητες....

    Αγαπητέ φοιτητή, κατανοούμε την αγανάκτηση σας για την υπολειτουργεία της γραμματειακης υπηρεσίας μας, όμως....εμείς είμαστε ΔΗΜΟΣΙΟ, και ένα ΔΗΜΟΣΙΟ που σέβεται τον εαυτό του και τους προγόνους του....ποτέ... μα ποτέ δεν εξυπηρετεί τον εκάστοτε....είναι στο DNA μας βρε αδελφέ!!!

    Πιο συγκεκριμένα:

    1)Σε περίπτωση που θελήσετε να προσέλθετε στο χώρο μας, ένα δευτερόλεπτο μετά τις 14:00(ώρα λήξης της υποδοχής των φοιτητων),προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε, απλά...δε θα σας εξυπηρετήσουμε.Ανέκαθεν,όντες υπεύθυνοι, ακολουθούσαμε πιστά και τηρούσαμε με ευλάβεια το ωράριο....κυρίως αυτό που προβλέπει την ώρα λήξης των οποιωνδήποτε εργασιών μας.

    2)Εάν τύχει και μας δείτε να καθυστερούμε στην ολοκλήρωση κάποιων δύσκολων και επόδυνων για εμάς ζητημάτων, όπως είναι αυτό της εκπόνησης του προγράμματος της εξεταστικής στην ώρα του ή της καταγραφής της ακριβούς βαθμολογίας σας...μήν μας παρεξηγείτε αγαπήτε...ανθρωποι είμαστε κι εμείς και κουραζόμαστε...άλλωστε μην ξεχνάτε την πολύωρη ενασχόλησή μας..με την άρση καφέ και του ξυσίματος του...μολυβιού μας.

    3) Τελός, φίλτατε φοιτητή σε περίπτωση που προσέλθετε Δευτέρα, Τετάρτη ή Πέμπτη , μεταξύ 11:00- 14:00 και δεν βρείτε κανέναν στην reception-ούτε το φαντασμά μας-.....όχι όχι δε λυποθυμήσαμε καλε μου...απλά βρισκόμαστε στα μέσα γραφεία...συνεχίζοντας το κοπιώδες έργο μας...Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να έχετε μια ντουντούκα μαζί σας και να μας φωνάζετε...η μάλλον όχι δε θα σας ακούσουμε....ελάτε μεσα να μας βρείτε...

    Θα θέλαμε να σας τονίσουμε αγαπητέ φοιτητή μας, ότι κατα βάθος σας αγαπάμε και φροντίζουμε για εσάς...κι ότι οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε μας κάνουν να μη λειτουργούμε κάποιες φορές κατά το δέον...

    Θα μας συγκινούσατε πραγματικά έαν... δείχνατε και εσείς λίγη κατανόηση και υπομονή...αλλωστε στο κατω κάτω βρε αδερφέ δεν έγινε και τίποτα, εάν το πρόγραμμα της εξεταστικής δημοσιευτεί... μετά την εξεταστική...ή εάν πάρετε το πτυχίο σας με 5 ενώ κανονικά ο συνολικός βαθμός σας θα ήταν 8...ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ..ΥΓΕΙΑ..

    Υ.Γ. και για να δείτε ότι φροντίζουμε και για την υγεία σας, απ'εδώ και στο εξής...όταν δεν μας βρίσκετε στη reception...θα έχουμε αφήσει για εσας στον γκισέ κουτάκια LEXOTANIL..


    Με απέραντη αγάπη και σεβασμό προς εσάς,
    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ (σας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το παραπάνω σχόλιο αναρτήθηκε από την Gio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά τον ίδιο τρόπο κάνω μια ακόμη θερμότατη παράκληση (της πουτάνας γίνεται από παρακλήσεις τελευταία ε; ) στους συναδέλφους-φοιτητές:

    Ρε παιδιά, το ξέρω ότι κολλάει το φωτοτυπικό, αλλά πήγα εχθές να βγάλω μια φωτοτυπία και το είδα όλο σπασμένο από τη δεξιά πλευρά. Αν μοχθήσαμε όλοι παρακαλώντας για αναλώσιμα και συντήρηση, τώρα θα πρέπει να κάνουμε δεήσεις για την επισκευή αυτή. Μην το κοπανάτε για να ξεσπάσετε την αγανάκτησή σας για την υπολειτουργία του, αν μη τι άλλο ο σεβασμός που απαιτούμε πρέπει να πηγάζει πρώτα από εμάς. Προσοχή λοιπόν και σεβασμός στην κοινή μας περιουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή