Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κοσμητορικές εκλογές στη σχολή ανθρωπιστικών επιστημών και πολιτισμικών σπουδών

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, στο αμφιθέατρο της σχολής η παρουσίαση των υποψηφίων για τις κοσμητορικές εκλογές. Για το χρίσμα του κοσμήτορα υποψήφιοι είναι οι καθηγητές κα Ευρυδίκη Αντζουλάτου - Ρετσίλα από το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρησης Πολιτισμικών Αγαθών και κος Γιώργος Ανδρειωμένος από το τμήμα Φιλολογίας.
Αρχικά, το λόγο έλαβε η κα Ρετσίλα, η οποία, αφού πραγματοποίησε μια σύντομη παρουσίαση του έργου της ως διδάσκουσα, αναφέρθηκε στο όραμά της για τη σχολή, στην προσπάθεια της για μελλοντική προώθηση καίριων ζητημάτων που αφορούν τόσο το Τ.Ι.Α.Δ.Π.Α όσο και το τμήμα Φιλολογίας αλλά και στην όσο πιο δυνατή, από μέρους της, προσπάθεια υλοποίησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων και για τα δύο τμήματα με ιδιαίτερη αναφορά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδικής αγωγής που εκκρεμεί, στο μεταπτυχιακό για το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Δ.Π.Α που δρομολογείται, στο μεταπτυχιακό κλασικής φιλολογίας για το τμήμα Φιλολογίας και στο ήδη υπάρχον διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ηθικής φιλοσοφίας.
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο κος Ανδρειωμένος ο οποίος, αντίθετα με την προλαλήσασα συνάδελφό του, δεν προέβη στην παρουσίαση του επιστημονικού του έργου αλλά στις συλλογικές προσπάθειες που έκανε ως μέλος ΔΕΠ για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν τους φοιτητές της σχολής. Εκτός αυτού, πρότεινε μια σειρά από δραστηριότητες που μπορούν να πραγματωθούν στη σχολή όπως η δημιουργία μιας επετηρίδας, ηλεκτρονικής εφημερίδας και κινηματογραφικής λέσχης. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο κος Ανδρειωμένος δεν επιβεβαίωσε τη μελλοντική ύπαρξη προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών επικαλούμενος δήλωση του υφυπουργού Παιδείας περί μη υλοποίησης νέων τέτοιων προγραμμάτων τουλάχιστον μέχρι το 2012, δεδομένης της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης από την οποία διέρχεται η χώρα. Δεσμεύτηκε όμως πως με την εκλογή του θα είναι δίπλα και στα δύο τμήματα υπερασπιζόμενος τα αιτήματά τους.
Να σας υπενθυμίσουμε πως οι κοσμητορικές εκλογές θα λάβουν χώρα την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011 στο χώρο της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών.

1 σχόλιο:

  1. Παιδιά να ρωτήσω κάτι..Σκέφτομαι να περάσω Φιλολογικό Καλαμάτας..Τί γνώμη έχετε? Εννοώ οι καθηγητές είναι καλοί?? απλά είναι μια σχετικά καινούργια σχολή και προβληματίζομαι..Αυτό όμως που με προσεγγίζει είναι το γεγονός ότι έχει εξτρά μαθήματα που δεν υπάρχουν σε άλλες παρόμοιες σχολές στην Ελλάδα..όπως διδασκαλία σε άτομα με ειδικές ανάγκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή