Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Tolkien και Dickens μαζί στην συγγραφή παραμυθιού

Ο εγγονός του JRR Tolkien και ο δισέγγονος του Charles Dickens ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα συνεργαστούν για να αναδημιουργήσουν το ξεχασμένο παραμύθι “Η κόκκινη ευχή” της Florence Bone που γράφτηκε για πρώτη φορά το 1923.

Η ιστορία δύο παιδιών που χρησιμοποιούν το μαγικό αντικείμενο “ευχών” ενός κακού μάγου για να σώσουν την κοιλάδα όπου μένουν, ξαναγράφτηκε  από τον ποιητή Michael Tolkien, ενώ την αφήγηση κάνει ο ηθοποιός Gerald Dickens.
Μάλιστα, η συνεργασία αυτή ήταν επιλογή του εγγονού του συγγραφέα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, καθώς ο Dickens έχει αφιερώσει την καριέρα του ως ηθοποιού, ηχογραφώντας τα παραμύθια του προπάππου του και διηγώντας τα σε παιδιά.
“Έχει απίστευτη γκάμα εκφραστικότητας στην φωνή, την οποία μπορεί να τη χρωματίσει τόσο έντεχνα που σε μαγνητίζει και ξεχνάς πόση ώρα ακούς το παραμύθι”, λέει γεμάτος ενθουσιασμό ο Tolkien για τον Dickens.
Όμως, παρά το γεγονός πως οι παππούδες τους ήταν δύο από τους σημαντικότερους λογοτέχνες στην ιστορία, δεν κατάφεραν να βρούν εκδότη.
Γι' αυτό και οι δύο τους αποφάσισαν να εκδώσουν μόνοι τους το παραμύθι, ελπίζοντας πως θα βρει τουλάχιστον ανταπόκριση από όσους αναζητούν κάτι μακριά από την εμπορικότητα των ημερών.

Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου