Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Σεμινάριο " Σύγχρονες πρακτικές στην Ειδική Αγωγή"

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Το Εργαστήριο Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Σχεδιάζει

Πρόγραμμα Εξειδίκευσης Επαγγελματιών της Εκπαίδευσης & της Υγείας
μερικής παρακολούθησης (part- time) με τη μέθοδο της μικτής εκπαίδευσης– παραδοσιακή, καθοδηγούμενη πρακτική και τηλεκπαίδευση (face-to face, supervised pr
acticum & e-learning) διάρκειας 400 ωρών με τίτλο «Σύγχρονες Πρακτικές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»
Όσοι θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα ενημερωθούν για τις τελευταίες θεωρητικές εξελίξεις της παιδαγωγικής, ψυχολογίας και ψυχοφυσιολογίας και θα εξειδικευτούν στη χορήγηση εργαλείων ανίχνευσης και αξιολόγησης, βέλτιστων πρακτικών (best practice) ένταξης και παράλληλης στήριξης, καθώς και τεχνικών παρέμβασης για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην ψυχολογία παιδιού και εφήβου. Έμφαση θα δοθεί στους μαθητές με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, Νοητική Υστέρηση, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Κινητικές Αναπηρίες και Αισθητηριακά Προβλήματα.
Η εκπαίδευση είναι εξατομικευμένη και αυστηρά επιτηρούμενη από έμπειρους καθηγητές με έμφαση στο πρόγραμμα αυτοεκπαίδευσης μέσω τηλεκπαίδευσης, την εκπόνηση τελικής εργασίας, την πρακτική άσκηση και την διεξαγωγή τελικών εξετάσεων.
Το πρόγραμμα της πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα υλοποιηθεί στην Καλαμάτα από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011 και το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα €150 το μήνα ή με εφ’ άπαξ καταβολή €1200.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει βάσει του βιογραφικού τους σημειώματος και της συνέντευξης σε τριμελή επιτροπή επιλογής. Θα γίνει δεκτός επίσης μικρός αριθμός φοιτητών ανθρωπιστικών σπουδών.
Όσοι από τους εκπαιδευόμενους ολοκληρώσουν το πρόγραμμα με επιτυχία, κατόπιν εξετάσεων και εκπόνηση διπλωματικής, θα λάβουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης και για την πληρέστερη στήριξη της επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων, Ατομικό – Επιστημονικό Φάκελο, ο οποίος για τους αριστεύσαντες θα περιλαμβάνει και συστατικές επιστολές.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο spolychr@primedu.uoa.gr ή στο stavroula_poly@yahoo.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3688071/76 και 6972795522

Κατεβάστε την πρόσκληση ενδιαφέροντος εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου