Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Επιμνημόσυνη σιωπηλή πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η επιμνημόσυνη πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Καλαμάτας, όπως είχε αποφασιστεί κατά τις τελευταίες γενικές συνελεύσεις των τμημάτων. 






  
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου συγκεντρώθηκαν περίπου στις 18.00 στον χώρο του ΑΕΙ καιπερπάτησαν ως την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και συναντήθηκαν με τους φοιτητές του ΤΕΙ. Στη συνέχεια, οι φοιτητές αμφοτέρων των ιδρυμάτων κατευθύνθηκαν προς το Αστυνομικό Τμήμα της Καλαμάτας, εκεί κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη του αναίτια χαμένου νεαρού, κράτησαν ενός λεπτού σιγή κι αφού φώναξαν το μοναδικό σύνθημα της πορείας "Ντροπή, ντροπή! Σκοτώσατε παιδί !", διαλύθηκαν ησύχως.

Αξίζει να αναφέρουμε τα εξής:
* Η πορεία ήταν συμβολικά σιωπηλή, δίχως τη βοή συνθημάτων και σχετικά πανό. Ο φοιτητικός σύλλογος του ΑΕΙ μοίρασε κεριά στους διαδηλωτές το φως των οποίων ήταν το μοναδικό στοιχείο που έκανε φανερή την πορεία, εκτός βέβαια από την ίδια την παρουσία των φοιτητών. Επεισόδια βίας δεν έλαβαν χώρα. Οι φοιτητές είχαν αποφασίσει ήδη μια σιωπηλή, συμβολική μορφή διαμαρτυρίας, που να μην ενθαρρύνει όμως κατά κανένα τρόπο τα επεισόδια βίας εναντίον αστυνομικών.

*Η απουσία παραταξιακών επιγραφών οδήγησε πολλούς απλούς περαστικούς στην συμμετοχή και την ανάμειξη τους στη πορεία.

*Δυστυχώς την απροσάρμοστη και αντικοινωνική τους συμπεριφορά επέδειξαν για μια ακόμη φορά οι τραμπούκοι δίχως στολή. Παρά το γεγονός οτι η πραγμάτωση πορείας είχε δημοσιοποιηθεί εδώ και πολλές μέρες με σαφήνεια ως προς την ώρα και τον τόπο διεξαγωγής, δεν έλειψαν οι οδηγοί που με ύβρεις, απειλές και μαρσαρίσματα θέλησαν να περάσουν μέσα από το πλήθος στο όνομα της βιασύνης. Κύριοι και αιμοδότης να θέλει να γίνει κανείς, δέκα λεπτάκια θα τα περιμένει..


*Μικρή η προσέλευση φοιτητών, αλλά αξιοπρόσεκτη. Αξιοπρόσεκτη υπήρξε βέβαια και η απουσία όσων υπερψήφισαν το πλαίσιο που αφορούσε στην πορεία κατά τη συνέλευση..Δυστυχώς για κάποιους ο Αλέξης είναι πια ντεμοντέ για επανάσταση κι όπως θα έλεγαν και οι Λατίνοι: Ω καιροί, ω ήθη.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου